Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul Militar, ConstanțaCod 1151


Lucrările la muzeul militar Național „Regele Ferdinand I” – filiala Constanța – au început în 1980, însă instituția de cultură a fost dată în folosință pe 2 mai 1985, de generalul Ilie Ceaușescu, după ce acesta a vizitat canalul Dunăre-Marea Neagră. Adevărata inaugurare a muzeului constănțean s-a produs pe data de 23 august 1987, din cauza faptului că Nicolae Ceaușescu, fratele generalului, s-a împotrivit ideii nașterii filialei de la Constanța. S-a lucrat la muzeu cu materialele și forța de muncă ale Ministerului Apărării Naționale.

La 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, se va inaugura sectorul extins al parcului militar al Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești” și a Filialei Constanța a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”.
Prin acestă inițiativă se dorește să se aducă recunoștință eroismului și faptelor de vitejie ale militarilor români din Dobrogea, precum și posibilitatea prezentării tehnicii militare contemporane românești, dar și o nouă ofertă pentru turismul cultural.

 

tunuri de diferite calibre și întrebuințări (de câmp, antiaeriene, antitanc), camioane de comunicații, antirachetă sau cu alte instalații militare, o mașină blindată pe șenile folosită de infanterie, două taburi de cercetare, Urmând, ca într-un timp apropiat, să fie expuse și două avioane, MIG 23 și 29, și un tanc românesc.
Tehnica militară expusă este de concepție românească sau sub licență străină din secolul XX. Sectorul cu tehnică militară este amenajat lângă muzeul militar, ambele locații sunt situate în curtea unității militare din cartierul km 4-5, la care poate avea acces publicul vizitator, conform programului de la muzeu, orele 10-17, în zilele de Duminică și Luni este închis.
Aceasta este o primă etapă a realizării parcului tematic militar, vor mai urma alte două etape de amenajare a sectorul extins al parcului militar în următorii doi ani.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12484785