Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Top 7 orase din Bulgaria ideale pentru turiștii din România


Bulgaria este una dintre țările unde turismul s-a dezvoltat foarte multe în ultimii ani. În anul 2016, zeci de orase din Bulgaria, stațiuni și zone naturale cu potențial turistic au adunat peste 10.6 milioane de turiști, o cifră mult mai mare decăt populația totală a țării, care este de 7.15 milioane de locuitori.

Și românii sunt mari amatori de turism la vecinii de la sud de Dunăre. Este cunoscută deja apetența noastră pentru concedii în Bulgaria. Dacă mare parte dintre turiștii români preferă stațiunile de pe litoralul bulgăresc, există o mulțime de orase din Bulgaria care oferă obiective turistice de neuitat, dar și peisaje naturale unice, numai bune de vizitat.

Numai în regiunile din nordul țării, în zona transfrontalieră Româno-Bulgară, există sute de obiective turistice foarte interesante. Acestea, pe lângă oferta turistică foarte generoasă, vin și cu alte avantaje. Unul dintre atuuri este faptul că sunt mai aproape de România. Un alt avantaj este că există sisteme de ghid turistic audio care prezintă în detaliu fiecare obiectiv turistic din aceste regiuni.

Una dintre aceste soluții de ghid turistic virtual este aplicația Audio Travel Guide, care pune la dispoziția utilizatorilor o mulțime de informații despre cele mai interesante destinații din Bulgaria. atât în format audio cât și în format text.

Pe baza ghidului turistic Audio Travel Guide, noi am alcătuit un top 7 al celor mai interesante orașe cu potențial turistic din nordul Bulgariei.

Top 7 orase din Bulgaria cu potential turistic, aproape de România

  1. Ruse

Regiunea Ruse Bulgaria, unde se află de asemenea și orașul Ruse, găzduiește peste 100 de obiective turistice, precum parcuri naurale, pesteri, insule, complexuri viticole, monumente, mănăstiri, biserici, muzee și multe altele.

Una dintre cele mai populare destinații turistice din această regiune este Parcul Natural Rusenski Lom, situat la 20 de kilometri de orașul Ruse. Rezervația poartă numele răului Rusenski Lom care este un afluent al fluviului Dunărea. Zona a fost declarată protejată încă din anul 1970 și se întinde pe o o suprafață de 3408 hectare. Parcul permite activități științifice de cercetare, dar și posibilități de turism activ și ecologic.

  1. Veliko Târnovo

Regiunea Veliko Tarnovo, împreună cu orașul cu același nume, susține peste 115 destinații cu potențial turistic: foarte multe biserici, monumente, baraje, muzee, cascade, cetăți și multe altele.

Dintre acestea, rămășitele fostei tabere legionare romane Nove este unul dintre cele mai populare obiective turistice. Situl, care se află la 3 kilometri de orașul Svishtov, e situat pe fostul teritoriu de frontieră al fostului Imperiu Roman. Ridicat pe malul Dunării în anul 45 d.Hr. ca tabără pentru Legiunea a VIII-a romană, aceasta era formată din turnuri și cetăți în care erau adăpostite cohorte și legiuni, unități militare romane.

  1. Dobrici

Regiunea Dobrici Bulgaria, împreună cu orașul cu nume omonim, este una dintre cele mai populare destinații turistice pentru iubitorii de natură. Fiind situată la țărmul Mării Negre, regiunea dispune de un relif stâncos superb la țărmul Mării Negre. Dintre obiectivele turistice amintim capul Kaliakra, satul Tiulenovo, golful Bolata sau golful de păsări (Taukliman).

Unul dintre cele mai populare obiective din regiune este Golful Bolata, situat la nord de Capul Kaliakra. Acesta este înconjurat de stânci și peșteri sculptate, iar prin golf trece un pârâu care se varsă în mare.

Golful se află în rezervația naturală cu același nume, peste care trece una dintre cele mai mari ”rute aeriene” ale păsărilor migratoare din Europa, denumită Via Pontica. Dintre păsările care pot fi surprinse între această zonă se numără vulturul de aur, buhaiul de baltă, egretele, pescărușii albaștrii sau rațe scufundătoare. Golful Bolata este cunoscut si ca loc pentru scufundări.

  1. Vrața

Orașul Vrața găzduiește o muțime de obiective turistice care poartă numele lui Hristo Botev, considerat cel mai mare poet al Bulgariei și una dintre cele mai semnificante personalități a revoluției bulgare împotriva ocupației otomane.

Dintre obiective punctăm Monumentul Eroului Național Hristo Botev, Biblioteca regională Hristo Botev, Parcul Botev și Stadionul cu același nume. De asemenea, în regiune se desfășoară și Mașul ”Botev”, desfășurat în fiecare an, și care reprezintă ruta pe care au mers revoluționarul Hristo Botev împreună cu adepții săi în timpul războiului ruso-turc. Marșul se desfășoară în fiecare an de pe data de 27 mai până pe 2 iunie, și începe de la malul Kozloduiy până pe vârful Okoltchica.

  1. Vidin

Orașul Vidin și regiunea cu același nume găzduiesc peste 100 de obiective turistice. Una dintre cele mai frumoase destinații turistice este Cetatea Belogradchik, un monument istoric aflat la peste 600 de metri altitudine. Cetatea, construită între secolele I-III d.Hr., se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați. Cercetările arheologice au scos la iveală fragmente de ceramică, vârfuri de lance și săgeți, și monede din timpul împăraților romani Vespasian, Traian, Septimius, Severus, Gordian al III-lea și Decius Traian.

  1. Silistra

Regiunea Silistra este recunoscută pentru festivalurile care se organizează în fiecare an: Festivalul de Mascarade, Festivalul ”July Morning” (zorii soarelui de iulie), Festivalul Caiselor sau Festivalul Dunărea de Foc.

  1. Plevna

Orașul Plevna oferă o varietate mare de obiective turistice religioase, grădini zoologice, muzee, piețe, castele, dar și o mulțime de zone naturale cu potențial turistic, precum canioane, cascade, baraje naturale și formațiuni stâncoase.

Dintre acestea, menționăm ”Piramidele de piatră Chuklite”. Acestea reprezintă un grup de formațiuni stâncoase formate din calcar de Mezdra și Kaylashka, localizate între satele Kameno și Reselets.

Aceste formațiuni calcaroase în formă de piramidă s-au format ca rezultat a îmbinării rocilor cretacice superioare din zonă, duritatea scăzută a stratului litologic și a acțiunii în timp a apei de ploaie. Lipsa vegetației din zonă a favorizat, de asemenea, formarea și dezvoltarea lor.




codelist


booked.net



14084848