Potențialul turistic al României este extraordinar de mare. În țara noastră există mii de atracții turistice dintre care mai diverse, zone turistice cu peisaje care îți taie respirația sau așezăminte ridicate în cele mai vechi timpuri, cu povești extrem de interesante.
Turiștii sunt interesați să viziteze obiective turistice din Romania. În anul 2016, aproape 2.5 milioane de turiști au vizitat destinații turistice din țara noastră. Deși mare parte din ei s-au îndreptat mai mult către centrul și nordul țării, nici sudul țării nu a dus lipsă de vizitatori. Zona care face graniță cu Bulgaria are în oferta peste 800 de destinatii turistice. Dintre acestea, noi am realizat un top al celor mai interesante locuri cu potențial turistic ridicat.
Cazinoul Constanta a fost prima clădire construită la malul Mării Negre după ce Imperiul Otoman s-a retras din țara noastră. Construcția primei variante a cazinoului a început în anul 1880. Construcția era din lemn inițial, iar pereții exteriori erau din scăndură.
În acest loc se întâlneau de obicei marinari din toată lumea, turiști și reprezentanți din elita vremii.
În anul 1891 cazinoul a fost distrus aproape în totalitate de o furtună. Autoritățile locale au decis reconstrucția lui, finalizată doi ani mai târziu. Și această a doua varianță a cazinoului a fost construită din lemn, la fel ca cel inițial.
Forma actuală a cazinoului din Constanța a fost decisă în anul 1903, când primăria a hotărît că acesta trebuie modernizat. Lucrările de modernizare au început patru ani mai târziu și au finalizate în anul 1910. Inaugurarea cazinoului s-a făcut în prezența principelul Ferdinand. Ulterior, amplasamentul devine unul dintre cele mai populare cazinouri din Europa.
Parcul acvatic aqua park eforie nord este amplasat în stațiunea cu același nume de la malul Mării Negre. Are o capacitate de peste 3.000 de locuri și facilități care se ridică la standarde europene.
Rezervația geologică Recifii Jurasici Cheia, cunoscută publicului larg drept Cheile Dobrogei, se întinde pe o suprafață de aproape 11.000 de hectare. Zona prezintă numeroase obiective naturale de o mare frumusețe, printre care și peșteri unice în Europa, precum Peștera La Adam, Peștera Babei, Peștera Casian, Peștera Liliecilor sau Peștera Mireasa.
În aceste peșteri au fost descoperite, de-a lungul vremii, o mulțime de fosile de animale și chiar de homo sapiens, care datează din paleoliticul superioar, paleoliticul inferior și neolitic. Peisajul este completat de un mic pârâu care se varsă în râul Casimcea.
Comana parc este situat în sudul României, între București și Giurgiu. Decizia de construire a parcului a fost luată în anul 1954, cu scopul de a delimita și proteja două zone cu o imprtanță floristică deosebită: Rezervația Științifică de ghimpe și Rezervația Științifică de bujor.
În anul 2004, parcul natural Comana a fost declarat arie protejată prin hotărâre de guvern. Începând din acest an, în această arie protejată a intrat și Balta Comana, ca zonă a de protecție avifaunistică.
Parcul Comana este a treia suprafață umedă ca importanță din România, după Delta Dunării și Balta Mică a Brăilei.
Așezămândul hotel Belona Eforie Nord a fost construit între anii 1933 și 1936, și a luat forma proiectului realizat de arhitectul George Matei Cantacuzino. Forma hotelului, renovat complet în anul 2008, este asemănătoare cu cea a unui vapor. Clădirea este dispusă pe patru etaje și dispune de toate facilitățile.
Conacul Boieresc Romano a fost executat în anul 1920, după planurile arhitectului Grigore Cerchez. În anul 2012, conacul a fost restaurat. Suprafața totală a conacului este de 1.500 de metri pătrați, cu o curte care se întinde pe nouă hectare. Așezarea este amplasată într-un parc natural care se întinde pe aproximativ 1.5 hectare.
Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Bărăștii de Cepturi, județul Olt, a fost tidicată în anul 1820. Din informațiile disponibile, se cunoaște că așezământul de cult a aparținut domnitorului Alexandru Șuțu.
De-a lungul timpului, biserica a trecut prin mai multe intervenții de restaurare, cele mai recente acțiuni fiind realizate în anul 2004, atunci când s-a intervenit asupra tencuielii și a picturilor exterioare și în anul 2011, când biserica a fost restaurată din nou la exterior, dar și în interior.