Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Festivalul Național de Jocuri Mascarade, VarnentsiCod 2452


Festivalul Național de Jocuri Mascarade ale tinerilor mascați din Dobrogea, satul Varnentsi, municipiul Tutrakan se face anual în luna martie, la Lăsata Secului. El se organizează de către Centrul comunității locale „Lumina-1904”. Acesta include grupuri de comedie în cea mai mare parte din nord – estul Bulgariei, care reprezintă îmbrăcăminte și ritualuri de mascaradă tradiționale pentru această zonă. În timpul iernii, pentru alungarea duhurilor rele și bolilor, în fiecare an se includ grupuri din alte părți ale țării, precum și din România. Manifestarea are un caracter competitiv, ceea ce o face și mai interesantă.
Cei mai plini de culoare sunt așa numiții ”Împopoțonați și mascați în negru”, costume care sunt tipice pentru satul Varnentsi. Îmbrăcați în negru și înarmați cu săbii și bâte de lemn, care se zăngănesc amenințător, comedianții locali reușesc să-i sperie pe oaspeții tineri și pe bătrânii care au venit la serbare.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12699741